Sommarloppisar i Sverige

Loppissäsongen har dragit igång på allvar. Eftersom loppisfynd kan vara pricken över i när det gäller inredningsdetaljer tänkte vi försöka ta ett samlat grepp på Sveriges bästa loppisar.

Se senaste åren har loppistrenden verkligen tagit fart i Sverige. Delvis beroende på att återanvändning är bra men sedan är det ju både roligt att fynda unika grejer. Idag finns det en loppis runt varje hörn och det rör sig om tusentals landet runt. Här kommer några av de bästa:

Mariedals Antikt & loppis hittar du i Skåne, på Mariedals Gård straxt utanför Hammenhög. Det är en 600 kvm stor butik i lantlig miljö. I butiken hittar du allt möjligt, ofta inköpt eller inlämnat från hela hem.

I Ronneby i Blekingen anordnas det sommarloppis varje söndag, från april till november.

I Borgholm på Öland finns en 300 kvm stor loppis på Rönnerums bygata.

Fagerängs loppmarknad hittar du i Vetlanda, på Fageräng 6. Det är en gammal ladugård där du kan fynda allt möjligt. Under merparten av juli har de öppet varje dag, annars är det öppet på lördagar och söndagar.

På Gotland i Fårösund hittar du butiken och ladan ”Fint och fult”. Den ligger på Utbunge 563. Sortimentet är noga utvalt.

På Stationsgatan 4 i Slöinge (i Halland) hittar du en annan antikaffär. De har allt från gamla fönster till möbler från 50-talet och framåt.

I Östergötland och Lindköping, på Gamla Tanneforsvägen 90 finns ”Nostalgimix” som stoltserar med allt från gamla plåtburkar, kläder till kuriosa.

I Långed, på Hemslöjdsvägen 2 i Dalsland hittar du inte alls hemslöjd, istället ligger där Härbret Antik — en butik med ett noga utvalts sortiment.

Handens Hus ligger på Medelplana Hisingsgården 1, Hällekis i Västergötland. De har hantverk, blommor, mattor, antik och allmoge.

Prima Pinaler ligger på Allévägen 18 i Södertälje. De har mestadels bara öppet på söndagar men har ett roligt utbud av begagnade saker.

I Ulva kvarn, Uppsala hittar du Ulva diversehandel som är en stor och vacker loppisbutik. Där hittar du saker från 1800-talet till idag.

Fyndboa ligger i Värmland på Bodalsvägen 5, Kristinehamn och den är fullkomligt enorm. 1500 kvm. Det är bara att gå vilse.

I Dalrnana hittar du Falu Antik & Byggnadsvårdshandel på Krongårdsvägen 11 i Falun. Här kän du fynda allt möjligt för hus och hem.

Bricka ligger på Bricka bygdegård, Bjuråker och är Hälsinglands störta loppis. Ibland anordnas även backluckeloppis här.

Härjedalen å andra sidan bjuder på Loppishuset i Vemdalen. Det är öppet när de som driver butiken är hemma.

Blå Porten Antik & Loppis hittar du i Ångermanland, i Ramsås och den sträcket sig över 400 kvm.

Inlandsloppan ligger i centrala Åsarna i Jämtland. Det är också en stor butik med mycket kuriosa, antiker och annat.

I Västerbotten hittar du Rödå Antik i Tavelsjö. Adress; Rödåsel 61, Tavelsjö. De har en blandning av lite allt möjligt.

Boden bjuder på Magasin V på Kungsgatan 32. Det är också en enorm butik som blir ännu större på sommaren.

I norraste Lappland hittar du Loppis odyrt på Vindelälvsvägen 37 i Rusksele. Den är inte lika stor, men mysig ändå.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × 5 =