Intervju med rörmokare

Två veckor sedan sist och nu är det dags för planering. Vi har gjort mycket informationssökande kring olika hantverkare och inledningsvis har vi inriktat oss på rörmokare. I den här texten kommer vi dela med oss vad vi har lärt oss av yrket men även vad ni ska tänka på när ni anlitar en rörmokare och vilka rörmokare som är duktiga. Genom att ha intervjuat en rörmokare delar vi med oss av utslaget.

Intervju och svar på frågor

Det finns många frågor att ställa en rörmokare och här kommer våra frågor och deras svar som vi ställde till Rörmokare Täby som vi har haft på besök och intervju. Mats Karlsson som har arbetat länge inom branschen är ansvarig för deras företag. De har startat en ny verksamhet och är baserade lokalt i Täby. Tidigare har de arbetat i hela Stockholm.

Vad är ert bästa tips som ni kan ge oss när vi ska anlita en rörmokare?

Vårt tips är att alltid ta referenser. Genom att ta referenser får ni en bra inblick om hur projektet gått. Nöj er inte med 1 referens. Ta gärna 2 eller 3st så får ni verkligen en uppfattning. Det andra tipset som vi tycker är viktigt att ha i åtanke när man anlitar en rörmokare är att arbeta med en firma som har auktoriserade rörmokare och VVS-intallatörer.

Vilka mindre bra saker kan lätt hända när man anlitar rörmokaren? 

En sak som många missar är att fråga rörmokaren om det är fasta kostnader eller löpande kostnader. Speciellt om man anlitar en rörmokare vid jour. Då kan det lätt springa iväg om man inte avtalar med firman att man vill få ett fast pris. Fråga alltid om fast pris.

Hur vet man om rörmokarna är auktoriserade eller har relevant utbildning? 

Mitt tips är att fråga. Ett måste för alla rörmokare är att genomgå en 3årig yrkesutbildning på gymnasiet. Först därefter får man titulera sig rörmokare eller VVS-montör. Det sista man behöver göra innan man blir färdig är att genomföra ett gesäll-prov.

Vad kostar en rörmokare?

Vi brukar säga att en rörmokare kostar runt 450kr/h. Eller det är timarvodet som vi debiterar på Rörmokare Täby. Men timarvodet sträcker sig allt från 400kr/h till 900kr/h.

Vi valde efter att ha tagit in tre stycken rörmokare och efter att ha kollat upp referenser på alla firmor att anlita Rörmokare Täby. De arbetar lokalt i Täby, känns seriösa och hade bra referenser. Dessutom ställde ägaren upp på en intervju till vår blogg och det ser vi som ett extra +. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

20 + sju =