Inred rätt

När renoveringen är över tar en ny fas vid. Det är de små detaljerna sätter pricken över i, när du får släppa loss din kreativitet för att göra ditt hem till just din borg. Med anledning av de tänkte vi gå igenom de största inredningstrenderna 2017 med detaljerna som gör ’ett.

  1. Naturmaterial. Vackra skålar i lergods, träfat och serviser med matt glasering. Keramik och naturmönstrade tyger.
  2. Trä kommer överhuvudtaget att vara på modet. Det gäller inte bara träfat utan golvet, luckor och knoppar. Men det ska vara med en naturlig dov finish och inte blankt.
  3. Pastellfärger. Lila, rosa, turkos och blå pastelltoner rundar av. De får gärna vara dämpade. Gult är också årets färg oavsett om den är pastellig eller mer distinkt. Det går också bra att bryta av med en grön matt smaragdnyans.
  4. När det gäller belysning fortsätter den keramiska trenden blandat med ljusa färger. Eftersom pasteller också kommer starkt kan du med fördel mixa dessa trender.
  5. I kombination med allt det ljusa och naturliga går det bra att bryta av det med tyngre material och robusta detaljer. ”Tunga” beslag till exempel.

    Det enfärgade och det ”ljusa fräscha” är på väg ut. Piffa upp med mönster istället!
  6. Mattor med mönster. Släng ut de gamla enfärgade och investera i mönster. Oavsett om det är indiskt, nordiskt eller något annat. Mönstrade mattor är grejen i år.
  7. Glas med struktur. Oavsett om det är inspirerat av det bubbliga 60-talet eller mer klassisk glasdesign så är du rätt ute. Det är en rolig detalj oavsett om det är på karaffen, vattenglaset eller på ljuslyktan. Glaset får gärna vara färgat också.
  8. Fega inte med stolarna. Måla dem i någon rolig pastellfärg, inspireras av trä- eller mönstertrenden. Stolen är årets detalj.

Vi har hittat en hel del detaljer att inspireras av på de här sidorna:

Pastelltrenden

Detaljer

Trä

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × två =