Fräscha till trappan

Förr eller seanser så slits även trappor och blir omoderna. Många drar sig dessutom för att göra någonting åt dem eftersom trappor är lite krångligare att renovera än ett vanligt golv. Samtidigt är trappor så mycket roligare eftersom möjligheterna att ta ut svängarna är större. Det riktigt roliga med trappor är skrymslena och det faktum att du kan låta kreativiteten flöda, särskilt när du designar ledstångskonstruktionen. Till skillnad från golv kan du ju nämligen kombinera olika material. Glas, gammalt och nytt, metall, tampar, sten och färg. Det är bara att låta fantasin flöda.

Spännande trappsteg

Ofta tar vi ju det säkra före det osäkra och kanske i  synnerhet när det gäller trappor men innebär det verkligen att vi måste vara konservativa. Kliv utanför boxen och låt dig inspireras av den här samlingen intressanta trappsteg på Pinterest.

Jag blev synnerligen förtjust i den böljande trappan där trappavsatserna går ihop med ledstången.

Ofta gillar jag också dem där trappan har flera funktioner än en. Man använder utrymmet under till bibliotek eller förvaringsutrymme. Jag minns också tillbaka till hur fascinerad jag var av trappor som barn. Var inte utrymmet under trappan ofta en av de bästa kurragömma-ställena. Om vuxna i sin design såg trappan från ett barns perspektiv tror jag att de både skulle bli säkrare, roligare och intressantare.

Det är också vanligt att man fastnar i de praktiska aspekterna av en trappa men om man istället ser på dem som en del i ett rum som har ett koncept så öppnar de upp en mängd möjligheter. Gör dem till en del av köket och häng upp verktygen på den, detsamma med hallen — inkorporera klädhängaren  och skohyllan i den.

I ett fåtal fall så får vi på kulturmåleriet ibland fria händer och utrymme att vara kreativa. En bra utgångspunkt brukar alltid vara att inte bara se en stol som en stol, en hall som en hall. De ingår i något större. Det gör allt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 − 4 =