Elektriska misstag fastighetsförvaltare bör undvika

Här kommer lite tips till rikets alla fastighetsägare. Tipsen utgår från din och alla andras säkerhet. Det kan också vara en idé att sätta upp en lapp med lite grundläggande instruktioner till de boende med information hämtad härifrån. Alternativt kan du lämna information i deras brevlådor. På det sättet kan alla ta del av informationen.

Stäng alltid av strömmen innan du eller någon annan börjar arbeta med den. Visst går det snabbare om man inte gör det, men kostnaden och besväret för att stänga av den är helt motiverad när personligen årligen dör för att de inte stängde av.

Fuska inte med regler och rekommendationer. Hela kretsar måste skyddas av jordfelsbrytare. Även golv som ofta blir våta måste skyddas. Om golven i din anläggning är ofta våt, måste du även detta skydd. Individuella behållare kan installeras eller hela kretsar som skyddas av jordfelsbrytare. Linor kan också förses med jordfelsbrytare skydd när ett lämpligt kärl är inte tillgänglig.

Oaktsamhet med el och säkerheten kan i värsta fall leda till bränder med livet som insats. Skydda dig och dina grannar.

Även låg spänning (som telefon- och satelitkablar) behöver jordning. För det kan det vara bra att investera i en jordskena.

Glöm inte att uppdatera scheman och märkning så fort du genomför förändringar Underskatta inte heller vikten av att regelbundet utföra tester för att se att systemet fungerar och är korrekt.

Anta aldrig att allting är jordat. ”Tro gör man i kyrkan” som mamma brukade säga. När det gäller arbete med elektricitet måste man veta, annars kan det gå fruktansvärt illa.

Håll dig uppdaterad när det gäller lagar och regler. Dessa uppdateras med jämna mellanrum, vilket oftast är för ditt och allas vår säkerhet. Avsätt lite tid för att hänga med. Kunskap och information är alltid dina bästa vapen och allierade.

Håll dig säker och lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 + två =